Lima alesan kunaon anggrek teu seungit

Anggrek seungit, tapi sababaraha anu resep kembang mendakan yén anggrek anu dipelakan ku aranjeunna kirang seungit, janten naha anggrek kaleungitan seungitna?Ieu lima alesan kunaon anggrek teu gaduh bau.

1. Pangaruh variétas

Upami gen anggrek dipangaruhan ku sababaraha cara, sapertos nalika anggrek mekar, sababaraha variétas sacara alami henteu bau, anggrek moal tiasa bau.Pikeun ngahindarkeun degenerasi variétas anggrek, disarankeun pikeun ngahindarkeun campuran orkid sareng variétas kembang anu teu aya bauan sanés pikeun nyegah ambu turunan anggrek tina campur sareng buruk.

2. Teu cukup cahaya

Orchid langkung milih lingkungan anu semi-rendang.Lamun lingkungan tumuwuhna anggrek teu cukup cahayana, orkid moal meunang cukup cahya panonpoé pikeun fotosintésis.Ti jaman ka jaman bakal aya cahaya sumebar, sarta jumlah gizi dihasilkeun bakal leutik.Jeung teu aya bau pisan.Disarankeun yén pencinta kembang sering nyaluyukeun cahayana, nempatkeun dina sinar panonpoé caang dina usum tiris sareng musim semi, sareng tempatna di tempat teduh parsial dina usum panas sareng usum gugur.Coba ulah mindahkeun éta kaluar pikeun pangropéa, tapi pikeun mindahkeun éta rutin.Éta dina lis, kalayan pasang surut sareng surup.

Cymbidium Cina -Jinqi

3. Vernalization teu cukup.

Kuring yakin saha waé anu ngangkat orkid terang yén seueur jinis orkid ngabutuhkeun vernalisasi suhu anu handap supados mekar.Upami teu acan divernalisasi dina suhu anu handap, éta bakal kurang kembangan atanapi kembangna kirang seungit.Saatos ngalaman suhu rendah nalika vernalisasi, bédana suhu antara siang sareng wengi kedah sakitar 10 derajat.

4. Kurangna gizi

Sanaos anggrek henteu peryogi seueur pupuk, upami teu dipaliré, anggrek kakurangan gizi, gampang nyababkeun daunna konéng bahkan kuncup kembangna layu, anu mangaruhan kana kamekaran sareng kamekaran anggrek, ku kituna nectaries na sacara alami. kakurangan cai.Henteu tiasa ngahasilkeun ambu madu anu kuat.Larapkeun langkung seueur pupuk fosfor sareng kalium.Salila periode tumuwuhna kuncup kembang jeung diferensiasi, topdress rutin saméméh jeung sanggeus equinox autumnal.

5. Suhu ambient nyaeta uncomfortable.

Pikeun orkid anu mekar dina usum tiris sareng musim semi, sapertos Hanlan, Molan, Chunlan, Sijilan, sareng sajabana, suhu anu handap bakal mangaruhan madu dina anggrek.Nalika suhu handap 0°C, embun madu bakal beku sareng seungitna moal kaluar.Nalika suhu diangkat atanapi disaluyukeun, seungitna dileupaskeun.Pecinta kembang kedah nyaluyukeun suhu kamar dina waktosna.Sacara umum, nalika orkid mekar dina usum tiis, suhu ambient kedah dijaga di luhur 5°C.


waktos pos: Oct-08-2023