Sababaraha masalah umum dina raising kaktus

Dina taun-taun ayeuna, kaktus parantos janten langkung populer sareng seueur anu resep kembang, sanés ngan ukur kaéndahanana, tapi ogé kusabab gampang dirawat.Nanging, anjeun tetep kedah sadar kana sababaraha masalah pangropéa pikeun ngahindarkeun sababaraha kasalahan umum.Di handap ieu kuring babagi sababaraha pangalaman jeung kaahlian, hoping pikeun mantuan pencinta kembang.

Kahiji, kami henteu nyarankeun ngagunakeun taneuh kebon di jero ruangan sabab tiasa gampang ngakibatkeun siltation sareng rot akar.Nalika ngembang pir biang di jero ruangan, disarankeun pikeun ngagunakeun taneuh anu permeabel sareng nyaluyukeun ukuran partikel anu sasuai.Ogé, disarankeun pikeun nyimpen sababaraha cai sareng solokan kaleuwihan, ku cara ieu anjeun ngahindarkeun résiko akar rot.

Kadua, ulah malire pruning akar heubeul nalika ngarobah pot.Sistem akar anu kakeunaan kedah digaringkeun sateuacan penanaman, supados tatu tiasa nyageurkeun sareng akar énggal anu cekap tiasa tumbuh pikeun fungsina salaku pepelakan pikeun nyerep gizi.Salila prosés drying, ulah poho pikeun ngalaan pir biang ka lampu, anu bakal mantuan mulangkeun tumuwuhna.

Katilu, usum panas nyaéta periode nalika kaktus peryogi cai sareng pupuk anu cukup.Mangsa fértilisasi nyaéta 1 bulan, sareng perhatian kedah dibayar pikeun milih jinis pupuk anu pas.Upami anjeun hoyong pepelakan anjeun mekar, anjeun tiasa milih pupuk anu ngandung fosfor anu luhur, sareng upami anjeun hoyong pertumbuhan anu langkung gancang, anjeun peryogi pupuk anu ngandung nitrogén anu luhur.

Kaktus Echinocactus Grusonii

Kaopat, kaktus merlukeun inténsitas cahaya rélatif luhur, jadi eta kudu ditempatkeun dina cahya panonpoé cukup, disebutkeun barbs abnormal bakal tumuwuh, nu serius bakal mangaruhan penampilan.Hadé pisan mun éta nempatkeun langsung di luar.

Kalima, suhu cai hujan dina usum panas rendah, sareng cai ngeuyeumbeu kedah dihindari.Upami anjeun kedah nyiram kusabab cuaca, pertimbangkeun ngagunakeun taneuh granular pikeun nyegah ingetan cai sareng akar rot.

Tungtungna, watering kudu dieureunkeun dina usum tiis, sarta produk pangropéa kudu saperti kieu: nempatkeun dina well-ventilated, garing jeung tiis tempat, hiji pot pikeun tiap tutuwuhan, sarta tetep taneuh garing pikeun nyegah root rot alatan watering kaleuleuwihan.

Pikeun pencinta kaktus, unggal pir biang unik sareng kageulisan sareng keunikanna teu tiasa diungkapkeun ku kecap.Ku alatan éta, dina unggal tahapan pangropéa, urang kedah ngubaran aranjeunna kalayan cinta, kasabaran sareng perawatan.Bari admiring kaéndahan pir biang, urang ogé ngarasakeun tékstur jeung émosi tina pir biang.Dina prosés ngurus pir biang, urang ogé bisa ngalaman kabagjaan tur rasa prestasi dibawa ngeunaan ku ngurus aranjeunna.


waktos pos: Sep-27-2023