Naon lima spésiés orchid Cina di Cina?

Naon lima spésiés orchid Cina di Cina?

Sababaraha babaturan kembang henteu terang mana anggrek anu dimaksud anggrek Cina, saleresna terang tina nami anggrek Cina ngarujuk kana anggrek anu dipelak Cina, cymbidium, cymbidium faberi, cymbidium daun pedang, cymbidium kanran sareng cymbidium sinense.

1.Simbidium

Cymbidium, ogé katelah eupatorium sareng anggrek, mangrupikeun salah sahiji anggrek Cina anu kasohor.Éta ogé salah sahiji spésiés orkid anu paling sering.Seueur peternak anggrek mimiti ngokolakeun anggrek tina cymbidium, anu mangrupikeun anggrek anu pang populerna sareng disebarkeun sacara lega di Cina.Sacara umum, pepelakan cymbidium jangkungna antara 3 sareng 15 séntiméter, sareng inflorescence diwangun ku hiji kembangan tunggal, kalayan penampilan anu jarang dua kembang.

warta-3 (1)
warta-3 (2)

2. Cymbidium faberi

Cymbidium faberi ogé katelah anggrek usum panas, anggrek salapan kembang hiji-batang, sareng anggrek salapan bagian.Batang kembang anggrek ieu sadayana panjangna 30-80 cm, sareng nalika mekar, aya sababaraha kembangan dina hiji batang kembang, ku sabab éta ogé katelah anggrek salapan kembang.Salaku tambahan, daun cymbidium faberi rada panjang sareng langkung endah tibatan orkid.Cymbidium faberi ngabogaan sajarah panjang budidaya sarta geus disebut "Cymbidium" saprak jaman baheula.

3. Cymbidium daun pedang

Cymbidium daun pedang ogé mangrupikeun salah sahiji spésiés anu paling penting nalika nangtoskeun naha orkid mangrupikeun orkid Cina.Ieu mangrupikeun jinis anggrek anu cukup umum sabab daunna heureut luar biasa sareng nyarupaan pedang, ku kituna katelah ogé anggrek pedang.Waktu kembanganna nyaéta ti bulan Juli nepi ka Oktober unggal taun, ku kituna mekar ti usum panas nepi ka usum gugur nalika paling tumuwuh sarta boga moniker denok of orchid opat-musim.

warta-3 (3)
warta-3 (4)

4.Cymbidium kanran

Cymbidium kanran, sok katelah anggrek usum tiris, écés mangrupikeun spésiés orkid anu mekar usum tiis.Mekar ti Nopémber nepi ka Désémber, di tengah usum tiris anu tiis pisan sareng sepi.Daun orkid tiis rada lega sareng kandel, sareng kembangna rada ipis sareng panjang, tapi lempeng sareng tegak, ngajantenkeun aranjeunna nyalira.Tepalna ipis sareng panjang, tapi kembangna spektakuler sareng gaduh ambu anu nyegerkeun.

5. Cymbidium sinense

The cymbidium sinense nyaeta naon urang mindeng nyarita tina sinense tinta;Aya sababaraha spésiés cymbidium sinense;daunna biasana ageung sareng kandel, sareng bentukna nyarupaan pedang.Mangsa kembangan lumangsung unggal taun ti Januari nepi ka Pébruari, coinciding jeung perayaan Taun Anyar Cina, ku kituna ngaranna "cymbidium sinense".Tapi kusabab rupa-rupa ieu henteu tahan tiis, dasarna dijaga lingkungan haneut jero ruangan.

warta-3 (5)
warta-3 (6)

Orchids maénkeun peran anu kacida luhurna dina rupa-rupa kembang di Cina.Di jaman kuno, anggrek henteu ngan ukur ngalambangkeun ideu "polos sareng elegan", tapi ogé ngalambangkeun silaturahim anu teguh.Aya 1019 variétas anggrek Cina, anu dibagi kana 5 spésiés di luhur, anu mangrupikeun bagian leutik tina langkung ti 20,000 variétas anggrek di dunya.


waktos pos: Jun-02-2022